sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Kuulumisia

Viikot kuluu entistä nopeammin, päivistä nyt puhumattakaan. Töiden jälkeen on yleensä mielessä vain oma sänky, mutta muutaman lounastunnin olen onnistunut hyödyntämään työkaverin kanssa viimeisissä aleissa shoppaillen. (Kun kauniista ja laadukkaista kengistä saa 70% alennusta, itsehillintä ilmeisesti muuttuu olemattomaksi.)

Ranskalaisten lounastunti –käsite on niitä harvoja asioita, jotka paikallisessa työrytmissä oikeasti miellyttävät. Tunti tai pari hyvästä ruuasta tai lähikauppojen tarjonnasta nauttien katkaisee päivän mukavasti. Tai ehkä kyse ei ole niinkään ajasta vaan asenteesta; lounaasta nautitaan rauhassa, meni siihen sitten jonain päivänä 40 minuuttia tai pari tuntia. Sen sijaan kerran viikossa suhteellisen reilujen viiniannosten nauttiminen lounaan yhteydessä tuntuu edelleen hieman hämmentävältä. Mutta maassa maan tavalla. :) Onneksi tapa ei ainakaan omassa työpaikassa silti kuulu jokaiseen päivään.

Ja jos jotain hyvää (liian) pitkistä työpäivistä haluaa löytää, niin ainakin viikonloput todella tuntuvat viikonlopuilta. Kotona töitä tehdessä ja opiskellessa viikonloput olivat toki mukavia, mutta ensimmäistä kertaa elämässä nautin hymyssä suin jokaisesta perjantaista. Ja mukava työ takaa sen, että sunnuntaina ei silti iske ahdistus lähenevästä maanantaista ja uudesta viikosta. Päinvastoin. :)

Nyt harrastamaan sunnuntai-leipomista, uudelleen kokeilussa nämä browniet, joihin lisätään vielä oman maun mukaan erilaisia suklaapaloja lisämakua tuomaan…Ja kaverina tietysti sopivasti sulanutta vaniljajäätelöä. Nam.


(Lienee sanomatta selvää, että kaloreista ei puhuta viikonloppuisin)

4 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kiva kuulla, että työ maittaa, ja että olet hengissä siellä vielä.

Mikri kirjoitti...

Kiva kun ehdit taas ilmoitella kuulumisiasi kiireistä huolimatta. Oon aina silloin tällöin käynyt kurkkimassa josko olis uusia päivityksiä

juanita kirjoitti...

mukava kuulla taas kuulumisistasi! :)

Joviale kirjoitti...

Suvi, Mikri, Juanita: Kiitos kommenteistanne, tuli hyvä mieli.:) Täytyy koittaa jatkossa löytää enemmän aikaa blogille. Harvoina taukoina olen kyllä seuraillut blogeja(nne), vaikka kommentoiti onkin useimmiten jääyt väliin...