lauantai 14. helmikuuta 2009

Treffailua

Eilen tuli vietettyä iltaa perinteisin treffailumenoin, leffan ja ulkona syömisen merkeissä siis. Jälkimmäinen menikin aika myöhäiseksi, mutta hyvää italialaista kannatti odottaa. Alkupalana toimi lautasellinen houkuttelevia antipastoja; leikkeleitä, juustoja, marinoituja kasviksia, pääruokana gorgonzola-pastaa ja loppuun suklaafondant vaniljajäätelöllä. Onneksi oli nälkä. :)

Leffa ei myöskään jäänyt herkkujen varjoon, Slumdog Millionaire on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Todennäköisesti useammankin kerran. Suuresti suosittelen siis.



Muutamaa leffateatteria lukuunottamatta Ranskassa ei tietääkseni istumapaikkoja saa valita, vaan jokainen istuu sinne mistä vapaan penkin löytää. Jonottaessamme ovien aukaisua valtavan ihmislauman takana, nousi mieleen pieni huoli paikan saamisesta. Vartin odottelun ja sisäänryntäyksen jälkeen kuitenkin selvisi, että meidät oli ohjattu väärän salin jonoon. Uuden salin ja ihmismassan metsästämiseen oli tuon mokan jälkeen 7 minuuttia ennen elokuvan alkua. Paikalle löydettyämme ihmetys kasvoi entisestään, ovella odotteli lisäksemme tasan 2 ihmistä. Paikan pääsi siis valitsemaan hyvinkin vapaasti..:) Sali oli kuitenkin täyteen myyty, joten nähtävästi ja todistetusti KAIKKI ranskikset saapuvat paikalle keskimäärin viisi sekuntia ennen elokuvan alkua tai 5 minuuttia sen jälkeen...

En tiedä, mikä on meno muualla Ranskassa, mutta luojan kiitos ainakin Pariisissa saa leffansa sentään katsoa OV:na, dubbaus kun pilaa yleensä hyvänkin leffan.

Mukavaa viikonloppua ja hyvää ystävänpäivää kaikille! :)

5 kommenttia:

juanita kirjoitti...

huoh, toivon myös, että M veisi illalla leffaan ja syömään, ystävänpäivän toivotuksen sain jo eilen, kun mies sekosi päivissä ;)

hyvää ystävänpäivää sinulle joviale!!

Mikri kirjoitti...

Myös ainakin Bordeaux'ssa on onneksi ihan kiitettävä valikoima leffoja tarjolla OV:na. Saattaakin olla että käyn katsomassa suosittelemasi leffan jo huomenna.

Hyvää ystävänpäivää!

Joviale kirjoitti...

Juanita: Jep, välillä on kiva päästä tuulettumaan ihan perinteisin menoin, oli ystävänpäivä tai ei. :)

Mikri: Juu, paikka on jo sen verran iso, että varmaan löytyy sieltäkin. (voi olla, että löytyy kaikkialta ja olen vain yli-ennakkoluuloinen ranskiksia kohtaan:))

Mikri kirjoitti...

Onko työ vienyt kaiken ajan ja energian kun et ole blogia enään päivitellyt? Olisi kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa...

Ninnu kirjoitti...

Hei, käväisin täällä kurkkimassa ja kyselemässä kevään kuulumisia :).

Mukavia toukokuun päiviä Pariisiin!