maanantai 29. joulukuuta 2008

Back in Paris

Ihana, ihana loma Suomessa läheisten ympäröimänä on nyt ohi ja paluu arkeen kolkuttelee ovella. Lähteminen on aina vaikeaa, vaikka aina etäisyyteen nopeasti taas tottuukin. Huonoin puoli ulkomailla asuessa onkin ehdottomasti rakkaiden ihmisten sijoittuminen eri maihin. Lentokentällä alkaa edelleenkin aina väkisin alahuuli väpättämään ja silmät kostumaan. Onneksi on kuitenkin mieli täynnä kauniita hetkiä ja sydän pullollaan läheisistä imettyä lämpöä.

En muutoin ole mikään perinteiden vankkumattomin kannattaja, mutta joulun suhteen asia on juurikin päinvastoin. Voin hyvin elää ilman valkeita kinoksia, mutta tietyt perinteet läheisten kanssa kuuluvat ehdottomasti jokaiseen jouluun. Joulusauna, lukuisat herkut, yhdessä oleilu ja pelailu kuuluivat tähänkin jouluun ja toivottavasti vielä lukuisiin tuleviinkin. Tällä hetkellä on vaikea kuvitella, että viettäisin joulun ulkomailla, mutta todennäköisesti tulevaisuudessa sekin vielä tulee eteen. Chéri tarjoutui tänä vuonna viettämään joulun vanhmpieni luona, joten tulevana viikonloppuna vietämmekin vielä myöhäisjoulua hänen sukulaistensa kanssa. :) Uusivuosikin juhlineen ja päivällisineen ehtii vielä tähän väliin, joten sinänsä ihan mukava laskeutuminen arkeen tiedossa.

Toivottavasti muillakin oli onnistunut ja rauhaisa joulu! :)

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Joulu on mennyt täälläkin hyvin. Toivottavasti paluu arkeen on tasinen. Miehellä on vielä viikko lomaa, joten arki ei meillä ihan vielä ala.

Joviale kirjoitti...

Suvi: kiva kuulla, että teilläkin meni joulu mukavasti. Blogistasi katselinkin jo kuviasi joulun tunnelmasta. :)

Itsellä on myös vielä tämä viikko "lomaa", mutta pakollisia hommia riittää/isi kyllä jokaiselle päivällä. Eikä se loma kyllä juuri miltään oikein tunnukaan, kun muut ovat kaiket päivät töissä.