sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Joulukysely

Juanita lähetti mukavan joulumeemin Madridista. Tämä olikin ihkaensimmäinen blogiini tupsahtanut kysely ja vastailin siihen oikein mielellään. :)


Kehoitan tasapuolisesti kaikkia innokkaita tekemään samoin.

pidätkö joulusta? miksi?

Joulu on ehdottomasti suosikkiaikaani. Parasta joulussa on se erityinen tunnelma, mukavat perinteet ja rauhallinen ajanvietto läheisten kanssa. Joulusauna, herkuttelu, kauniit joululaulut, kuusen koristelu, kynttilän valossa rentoutuminen ja yhdessä pelailu kuuluvat kaikki erottamattomasti omaan jouluuni.

miten tahtoisit viettää joulusi? kenen kanssa? missä?

Tahdon viettää joulun kaikkien läheisten kanssa Suomessa. Toistaiseksi kaikki joulut ovatkin kuluneet vanhempieni luona, mutta ikävä kyllä ei aina kaikkien rakkaiden seurassa. Kun tärkeitä ihmisiä asuu eri maissa, asia lienee tulevaisuudessakin hankala. Tänä vuonna kuitenkin myös chéri viettää joulun kanssamme Suomessa, mistä olen todella, todella iloinen. :)

onko sinulla joulukalenteria? minkälainen?

Varmaan pariin viime vuoteen minulla ei ole ollut minkäänlaista kalenteria, sitä ennen kalenterina toimi veikkauksen arpakalenteri.

pelkäsitkö pienenä joulupukkia?

Koko päivänhän sitä jännitti, mutta en usko koskaan pelänneeni. Lauloin pukille joka joulu, mutta en muista sitä etukäteen suuremmin jännittäneeni.

mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?

Muistan hetkiä monista lapsuuden jouluista, mutta en kyllä yhtään osaa arvioida, mikä niistä olisi ensimmäinen. Pukki vieraili luonamme joka joulu, kerran mukana oli tonttu ja kerran joulumuori. Yhtenä vuonna muistan ihmetelleeni joulupukun iän muuttumista. Edellisvuonna hän oli sanonut olevansa monta sataa vuotta vanha ja seuraavana 110. Varhaisimmalta muistolta mielessä tuntuu hetki, jolloin hiljaa ihailin kaunista kynttilä/enkelikelloa (se hiljaa pyörivä ja kilisevä juttu =)) olohuoneemme pöydällä.

missä vietät joulusi tänä vuonna?

Tänä vuonna vietän jouluni Suomessa vanhempieni luona siskoni, hänen miehensä sekä chérin seurassa.

oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?

Kiltti, tietysti. :)

mitä toivot eniten jouluksi?

Oikeasti en ole toivonu lahjaksi mitään muuta kuin yhden kaulahuivin. Tuntuu, että en juuri tarvitse mitään, enkä mitään kummempaa haluakaan taas pakollisten juttujen lisäksi raahata mukanani takaisin Ranskaan. Joku pieni yllätys on mielestäni muutenkin mukavampi kuin suoraan listalta valitut lahjat.

nimeä mieluisin jouluruokasi:

Olen muuten kaikkiruokainen, mutta suomalaiset joululaatikot ovat ainoa ruoka, josta en pidä yhtään. (Lipeäkalaa meillä ei onneksi myöskään tarjoilla.) Graavilohi ja poronkäristys ovat jouluruuista parhaimmat. Kynttilän valossa hyvän viinin kanssa nautittu runsas juustotarjotin kruunaa illan.

oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat?

En ole vielä kaikkia lahjoja ostanut, mutta tiedän kyllä jo mitä aion antaa. Aloitin joululahjojen hankkimisen marraskuun lopussa ja pari juttua on edelleen ostamatta. Joululahjojen ostaminen on todella mukavaa, jos on hyvä idea mielessä. Päämäärätön kaupoissa kirtely taas saa tuskan nousemaan otsalle.

mikä on sinun kaunein joululaulusi?

Suomalaisista joululauluista ehdottomat suosikkini ovat 1) Varpunen jouluaamuna ja 2) Sydämeeni joulun teen. Ulkomaisista vertaansa vailla on Walking in the Air. Ja kyllä, Lumiukko on pakko katsoa joka joulu siskon kanssa.

paras jouluaiheinen leffa?

Mieleen ei tule mitään hyvää joululeffaa. Jouluna telkkarista ei tule katsottua kuin tuo aiemmin mainitsemani animaatioelokuva Lumiukko. (ja joulupuun koristelun taustalla tietysti kuuluu joulupukin kuuma linja:))

paras joulumuistosi?

Lapsuuden joulut olivat kaikki satumaisella tavalla erityisiä. Parhaimmat muistot liittyvät kuitenkin viime vuosiin, yhdessä tunnelmasta nauttimiseen ja omiin perinteisiin. Tulevaa joulua odotan erityisesti, sillä aiemmin olemme chérin kanssa viettäneet joulun omilla tahoillamme.
mitä joulussa odotat eniten?

Läheisten näkemistä, rauhallista yhdessäoloa, hyviä ruokia ja lämmintä, kiireetöntä tunnelmaa. Ulkosuomalaisena lumivalkea maisema tietysti kruunaisi kaiken.

minkälainen joulukuusi teillä on?


Kuusi allergisoi muun muassa itseäni, joten joulupuun virkaa on monena jouluna toimittanut mänty...

osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?

En ole pikkujoululahjojen vaihtoon osallistunut varmaan viimeiseen 15 vuoteen. Ranskassa ei moista ainakaan tietääkseni pahemmin harrasteta.

onko sinulla pikkujouluja tiedossa?

Pariisissa ei pikkujouluja pahemmin ole tapana järjestellä, mutta ystävien kanssa tuli kyllä muuten vietettyä iloisia iltoja... :) Pipareita yritin leipoa, mutta ainoastaan yritykseksi se sitten jäikin.

kuinka monta joulukorttia lähetät?

Itse lähetän 4-5 perinteistä joulukorttia, muutaman sähköisen ja lisäksi useamman toivotuksen tekstiviestillä. Tänä vuonna kirjoitin joulukortit myös vanhempieni puolesta, niitä taisi olla arviolta 40 kpl...Itse en usko koskaan vastaavaan rumbaan lähteväni.

joulutoiveesi?

Joululta toivon ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa. Ulkosuomalaisena kaikkien rakkaiden kanssa oleminen on sen verran harvinainen ilo, että sitä osaa arvostaa joka vuosi entistäkin enemmän.


2 kommenttia:

juanita kirjoitti...

tuo joululahjatoiveiden esittäminen kuulosti erittäin tutulta. siippa ja perhe tivaavat toiveita joka joulu ja aina yhtä vaikeaa on keksiä, mitä sitä toivoisi, ja melkein väenvängällä on painostuksen alla keksittävä jotain :D tänä vuonna helpotus olikin suuri, kun keksin heti kirjat.. voisin tällä hetkellä ahmia romskun toisensa perään: kamala suomen kielen puutostila, jota onneksi blogit sentään lievittävät.. ;)

Joviale kirjoitti...

Juanita: lahjatoiveet ovat kyllä jokavuotinen ongelma. Varsinkin kun lähinnä yrittää päästä tavarasta eroon, eikä mitään tarvitse niin iskee ahdistus. Meillä on vielä sen verran pieni kämppä Pariisissa, että mitään tarpeetonta en halua sinne turhaan kuskata.

Toisaalta asian kääntöpuoli on myös hyvin tiedossa. Siitä vasta stressi syntyykin, kun haluaa toiselle ostaa hyvän lahjan eikä painostamallakaan saa mitään vinkkiä. :)

Itseen ei ole vielä iskenyt suomalaisten kirjojen innostus, tällä hetkellä pakotan itseni lukemaan vain ranskaksi kielitaidon kohentamiseksi. Mutta nyt kun otit puheeksi, niin joululomalla voisi kyllä ainakin yhden Remeksen lukaista...