tiistai 9. joulukuuta 2008

Viimeinen viikonloppu

Viimeinen viikonloppu ennen lomaa Suomessa meni nopeasti, niin kuin aina. Perjantaina tuli käytyä Galeries Lafayetten ruokapuolella ostamassa tuliaisherkkuja läheisille. Jos yhtään ruuasta välittää niin vierailu kyseisellä osastolla tai vastaavasti Le Bon Marchen ruokapuolella kannattaa kyllä. Tällä kertaa lähdin ostamaan äidilleni Mariage Frères’n teetä ja pakkohan sieltä huumaavista tuoksuista oli jotain poimia omaankin kassiin… :)


Sunnuntaina tuli käveltyä Champs Elyseellä turistimeressä. Hieman liikaa porukkaa, mutta todella kaunistahan siellä iltavalaistuksessa kuitenkin on. Kadun jatkeena oli myös jonkinlaiset ”joulumarkkinat”, joista jäi kyllä poikkeuksellisen paljon rahastuksen maku. Kadulla oli pieniä kojuja vierivieressä, jokaisen päällä jonkun maan lippu. Ensin luulin, että kojut myyvät kyseisten maiden tuotteita. Totuus valkeni kuitenkin nopeasti, sillä esimerkiksi ruotsin lipun alla myytiin pelkkiä kiina-nukkeja ja kimonoita. Eivät olleet oikeita joulumarkkinoita nähneetkään, myynnissä oli lähinnä jos jonkinlaista ylihinnoiteltua roinaa. Ja silti tietysti hirveät määrät turisteja tekemässä ostoksia. Viime vuonna tuli muistaakseni käytyä La Défencen tienoilla joulumarkkinoilla, olivat kyllä ehdottomasti paljon paremmat.

Lähden Suomeen jo huomenna, joten tänään täytyy vielä tehdä viimeiset hankinnat ja tietysti pakata. Laukku on odottanut täyttymistään jo varmaan viikon, mutta lahjakkaasti olen silti onnistunut välttämään pakkauksen aloittamisen. Hiphei, huomasin juuri, että Suomeen on luvattu lumisateita pitkin viikkoa! Ihanaa.:) Jos ei hiljainen lumisade, kynttilät, takka ja loma läheisten kanssa luo joulutunnelmaa, niin ei sitten mikään.

4 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Hauskaa lomaa !

On tuossa La Défensellakin rahastuksen makua ja aito joulutunnelma aika kaukana, mutta jotain kivoja putiikkeja mm ruokapuolella. Löytyy foie gras -täytteistä ankanfilettä (yliveto !) ja mm kanttarellimaustettua ilmakuivattua makkaraa...

=P

Joviale kirjoitti...

Maurelita: Kiitos. :)

Heh, ihan oikeassa kyllä olet. Lähinnä juuri tarkoitinkin, että siellä sentään myytiin jouluun liityviä juttuja ja ruokia. Champs Elyseellä puolestaan oli myynnissä jotain ihan muuta. Muun muassa Paris -kasseja yms "olen käynyt Pariisissa" -roinaa.

Kanttarellimaustettu ilmakuivattu makkara ja täytetty ankanfilee kuulostavat kieltämättä herkulliselta...Vieläköhän sitä ehtisi ostoksille... :)

Suvi kirjoitti...

Hyvää matkaa tännepäin!

Joviale kirjoitti...

Suvi: Kiitos. :)