keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Year 2008

Kulunut vuosi on hurahtanut taas vauhdilla ohi. Välillä tuntuu, ettei vuoden aikana ehtinyt juuri mitään tehdä. Kuvien läpikäynti palautti mieleen kuitenkin lukuisia ihania muistoja menneiltä kuukausilta.

Päätös jatkaa elämää Pariisissa. Keväällä ja loppuvuodesta päässä risteili pelko, että joutuisin olosuhteiden pakosta palaamaan pitkäaikaisesti Suomeen. Tuskanhiki nousee otsalle, kun mietinkin sitä tunnetta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Luulenpa, että kotiinpaluusta tulee selvästi kivuttomampi, kun se (joskus sitten) tapahtuu aidosta halusta.


Koti. Muutto Pariisin keskustasta Pariisin reunalle. Metro kulkee vielä uuteenkin osoitteeseen, mutta talot ovat puolta matalampia ja tilaa hengittää kymmenkertaisesti. Voin nähdä sinisen taivaan ja kävellä turvalisin mielin metsikössä ja kauniissa puistoissa. Ei koskaan takaisin turistien kansoittamaan keskipisteeseen.


Ystävät. Uusia tuttavuuksia on tullut solmittua kuluneen vuoden aikana lukuisia. Osa läheisistä on siirtynyt kokemusten ja haasteiden perässä muille maille, mutta pitävät silti paikkansa sydämessä. Myös vanhojen ystävien ja läheisten tapaamiset ja vierailut luonani kuuluvat ehdottomasti vuoden kohokohtiin. Lähipiiriin syntyi myös uusi pieni prinsessa, jonka hurmaavasta seurasta ei voi koskaan saada tarpeekseen. Uusia jälleennäkemisiä suunnitellessa ja odotellessa! :)


Matkat. Vuoden aikana tuli lomailtua Suomessa kolmesti, joista jokainen oli mieleenpainuva ja tärkeä. Perheen kanssa vietettyjä hetkiä ei korvaisi mikään.



Lisäksi nenät suunnattiin kuluneiden kuukausien aikana muutaman kerran Länsi-Ranskan rannikolle, Latviaan, Brysseliin, Italiaan (joista kaikissa asuu väli- tai kokoaikaisesti tuttuja) Onnistuneita reissuja kaikki, uudet matkasuunnitelmat pyörivät jo mielessä kiivaasti.



Siinä taisi olla vuosi kaikessa lyhykäisyydessään. Ensi vuonna odottaakin siirtyminen työelämään ja monta muutakin mukavaa asiaa on jo vireillä. Toivottavasti mukaan mahtuu myös pari ennalta arvaamatonta yllätystä.

Nyt valmistautumaan vuoden vaihteeseen palaillaan ensi vuoden puolella.

OIKEIN MUKAVAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

taidat asua porvoossa? :) tai asuit siis...............

Joviale kirjoitti...

Viola: Heh, itse asiassa en. Ihanaisessa Porvoossa tuli vain menneenä kesänä viettyä muuten hieman aikaa.
Ja kotikaupungin kuvat olivat kaikki vanhempieni luota, joten en viitsinyt niitä tänne lätkäistä.:)

Ninnu kirjoitti...

Onnellisia hetkiä vuoteen 2009!

Joviale kirjoitti...

Ninnu: Kiitos, samoin sinulle! :)