sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Comon kauniissa maisemissa

Yksi päivä hujahti Como-järven ympäristössä ajellen. Pohjois-Italian järvistä on usein puhetta, Garda taitaa olla turistien suurimmassa suosiossa. Odotin maisemien olevan kauniit, mutta päivän mittaan huomasin olleeni väärässä. Paikka oli kerrassaan upea! Järveä ympäröi mahtava vuoristo, osa vuorista täyttyi kauniiden talojen rykelmistä, osan huiput olivat lumen ja jään peitossa.




Matkan varrella oli myös pieniä, viehättäviä kyliä, joissa toki täytyi välillä pysähtyä nauttimaan tunnelmasta ja niistä kuuluisista italialaisista jäätelöistä. Ovat kyllä vähintäänkin maineensa veroisia.:) Ensimmäinen pidempi paussi pidettiin Comon kylässä. Tunnelma oli todella viehättävä ja keskusta kaunis vanhoine rakennuksineen ja pienine kujineen.




Comosta matka jatkui kohti Bellargion kylää. Autolla liikkuessaan alueesta saa epäilemättä eniten irti, sillä vuorenrinnettä kiemurtelevilta teiltä oli ehdottomasti parhaat näkymät alas järvelle. Kapeaakin kapeammat serpentiini-tiet tosin aiheuttivat myös toisenlaista sydämentykytystä. Italiassa nopeusrajoituksia ei taida noudattaa kukaan, eikä asia ilmeisesti ole toinen vaarallisillakaan reiteillä. Onneksi oma kuskimme oli suhteellisen maltillinen ja matkan varrella pysähtelimme ihastelemaan muun muassa alle aukeavia maisemia ja vuoren rinnettä kohisevia vesiputouksia.




Bellargio on kuulemma yksi alueen viihtyisimmistä paikoista, enkä hetkeäkään epäile. Perillä meitä odotti auringonlasku näissä maisemissa.


Illan hämärtyessä kavelimme pitkin rantaa ja hurmaavia pikkukujia...





Kunnes rannalla sijaitsevan viihtyisän kahvilan terassi houkutteli matkalaiset levähtämään ja nauttimaan upeista maisemista ja illan sinisistä hetkistä.




Tänne voisi mennä toistekin.

5 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihania kuvia. Vaikuttaa kyllä hienolta paikalta.

juanita kirjoitti...

ihan kamalaa, mutta en ole koskaan käynyt italiassa! :/ eräät ystäväni ovat matkanneet sitten senkin edestä ja lobanneet maata taajaan muillekin, ja kivalta kuulosti teidänkin matka! tuollainen (vuoristo)romantiikka uppoaa minuun kyllä ihan täysin :)

Joviale kirjoitti...

Suvi: kiitos, oli kyllä upeat maisemat.

Juanita: Olen suunnitellut matkaa Italiaan vuosia, mutta nyt vasta sain toteutettua. Ja pian täytyy ehdottomasti mennä uudelleen! :)

Ninnu kirjoitti...

Upeita kuvia ja maisemia!

Joviale kirjoitti...

Ninnu: Kiitos, kuvattavaa olisi kyllä riittänyt loputtomiin. :)