lauantai 1. marraskuuta 2008

Wanted And Needed: Talvitakki

Viime yönä Seinen vartta kävellessä se iski. Ensimmäistä kertaa sitten viime helmikuun, luita ja hermoja koetteleva kylmyys. Jos jotain oikeasti inhoan niin kylmyyttä. Muutun myös sekunnissa todella rasittavaksi, toisinaan jopa sietämättömän hirveäksi, kun minulle tulee oikeasti kylmä. Viime yönäkin varustauduin asemalta kävelyyn villapaidalla, lämpimällä myssyllä ja tumpuilla. Ei auttanut, kun talvitakki puuttui. Ilmeisesti yöaikaan ei syystakilla ole enää mitään asiaa ulos.


Olen vähemmän fiksusti vienyt kaikki talvitakkini kesällä Suomeen komeroita täyttämästä. Joulunahan ne saa sieltä takaisin, mutta luulenpa, ettei kukaan jaksaa valitustani reilua kuukautta kuunnella. Yleisen hyvän (ja vähän ehkä itsenikin:)) vuoksi nyt on siis pikaisesti löydettävä uusi talvitakki. En ole vaatekaupoille viimeaikoina juuri ehtinyt, joten en yhtään tiedä mitä siellä on tarjolla. Pariisissa pärjää varsin hyvin ilman untuvia, joten joku kevyempi villakangastakki olisi hakusessa. Suomessa odottelee luonnon valkea polvipituinen villakangastakki ja lisäksi lyhyempi harmaa, joten jotain ihan muuta olisi tietysti järkevin etsiä. Selailin äsken nettiä inspiraatiota ja ideoita etsien. Nopean vilkaisun perusteella valikoimissa on ainakin valinnan varaa.



Oui, Oui, Oui: hieman reilut hihat, pystykaulus, takin malli sopivine pituuksineen ja vyötärövyö.
Non, merci: Haussa lisää väriä kappiin ja toinen rivi nappeja.


Oui, Oui, Oui: Kaunis väri ja suloisista suloisin rusetti kauluksessa.
Non, merci: Onko tämä tarkoitettu ulkokäyttöön? Ranskassa sisäkäytöön (talvisin +15-19) voisi olla hyväkin valinta.


Oui, Oui, Oui: Täydellinen violetin sävy, vyötärövyö ja pystykaulus.
Non, merci: Helma on kieltämättä kaunis, mutta itsellä on riittävästi takana runsautta ilmankin.


Oui, Oui, Oui: Kaksirivinapitus, kaulus, hihat...kokonaisuutena todella kaunis takki.
Non, merci: Haussa villakangasta talveksi, näyttää liian kevyeltä pitämään hyvällä mielellä...Todella kaunis, mutta ehkä jollekin toiselle.

Selailu asoksen nettisivuilla tuotti tulosta ja sain melko hyvin mieleeni kuvan haun kohteesta. Täydellinen takki olisi ainakin tumman violetti ja pystykauluksinen, mielellään varustettu kaksirivinapituksella ja vyöllä. Pituutta saisi olla lantiolle asti ja malli vartaloa myötäilevä. Heh, taidan tietää vähän liiankin tarkkaan, mitä haluan…Maanataina suuntaan kaupoille katsomaan, josko joku olisi kaikki toiveeni toteuttanut.:)


Kaikki kuvat ASOS

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Violetti villakangastakki olisi huippu. Ja vieläpä pystykauluksinen. Jos jostain löydän, niin voisin jopa ostaa. (Siitäkin huolimatta, että mulla on jo monta hyvää talvitakkia ja yritän kovasti olla ostamatta mitään turhaa, jotta ensikesän ulkomaan reissu toteutuisi.)

Toivottavasti löydät etsimääsi.

Joviale kirjoitti...

Suvi: Jep, olen jo päivässä kehittänyt pakkomielteen täydellisestä takista. Violetissa takissa olisi sopivasti väriä, mutta se ei kuitenkaan loistaisi kilometrin päähän.

Juu, ainoastaan uuden värinen talvitakki ei välttämättä ole se pakollisin ostos. Toisaalta syksystä kevääseen takki on se joka eniten näkyy (ja jota eniten tulee pidettyä), kun paitasillaan ei ovesta voi enää lähteä.

Kiitos. Olen varannut koko huomisen aamupäivän takkijahtiin, toivottavasti ei tarvi tulla tyhjin käsin kotiin.:)