keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Skandinaavia Pariisissa

Eilen silmiini osui artikkeli Pariisin skandinaavisista paikoista; ravintoloista, kahviloista sekä joistakin liikkeistä muodin ja muotoilun saralla. Toistaiseksi en ole yhdessäkään mainituista paikoista tainnut käydä, vaikka tiedossa niistä muutama on ollutkin. Voin hyvin elää ilman Marimekkoa ja Mariskooleja, mutta muuten skandinaavinen tyyli, muotoilu ja käsityöt ovat mieleeni. Viime vuonna Pariisissa järjestettiin useampiakin kulttuuritapahtumia yms. Suomeen liittyen, joista osassa tuli vierailtua itsekin. Kaiken kaikkiaan tapahtumista jäi kyllä todella positiivinen kuva mieleen, joten sinänsä voisi moista harjoittaa useamminkin.

Ruokailun suhteen ulkosuomalaisuus ottaa jo kovemmille, vaikka olenkin kaikkiruokainen ja ranskalainen keittiö on todella mieleeni. Kuulun kuitenkin myös vahvasti siihen stereotyyppiseen porukkaan, joka elää ruisleivällä, rakastaa lämpimiä karjalanpiirakoita, korvapuusteja ja suomalaista kahvia. Ja autuaasti ikenet hellinä imeskelee pussin turkinpippureita putkeen, jos sellaisen käsiinsä saa. Toistaiseksi asia on hoitunut suhteellisen säännöllisillä vierailuilla Suomessa ja Pariisin IKEAssa. Ikävä kyllä IKEAsta ei tosin saa ruisleipää, mutta lapinrieskaa, korvapuusteja (vois kyllä tehdä itsekin), Maraboun suklaata sekä suklaa-kaurakeksejä sieltä tulee hamstrattua tasaisin väliajoin.

Maurelitan postaus Les Mille Lacs –ravintolasta herätti koti-ikävän vatsan seudulla siinä määrin, että oli pakko avata sekä viimeinen karjalanpiirakka- että ruisleipäpussi. Eilinen artikkeli johti puolestaan korvapuustien sulatteluun. Kohta alkaa pakkanen olla aarteista tyhjänä ja joululomaan vielä matkaa, joten kierros kotoisten herkkujen ääressä voisi hyvinkin olla paikallaan…


Artikkelin pääsee lukemaan myös tästä (ranskaksi)

*****

Huh, mikä helpotus. Bushin valinta presidentiksi KAHDESTI, romutti totaalisesti uskoni kyseiseen kansakuntaan. HipHei, vihdoinkin oikea mies voitti ja suunta on muuttumassa parempaan päin! :)

Sanoissa on todellakin voimaa, ja Obama lienee yksi parhaista puhujista koskaan. Tarkemmin herran sanoja tarkastellessa huomaa, että hänen taidokkaista ja koskettavista puheistaan on helposti löydettävissä kaikki vaikuttavan viestinnän elementit, ohjenuorat ja tekniikat. Karismasta ei tietysti myöskään ole varsinaista haittaa…

2 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Hei et taida vielä tuntea Kiva-Kauppaa ; se muutti juuri Levallois'sta sivistyksen pariin ja laitoin mainoksen Piiperoitten blogiin :

http://pariisinpiiperot.wordpress.com/2008/11/05/kiva-boutique-paris-15e-uusi-osoite/

P.S. Hauskaa lomaa sullekin !

Joviale kirjoitti...

Hei, kiitos taas vinkistä! Tutustun kauppaan ja postaukseen paremmin heti palattuani. :)