keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Lauantain loput löydöt

Sain vihdoin kuvattua loput löytöni viime viikonlopulta. Mikään tuotteista ei maksanut yli 3 euroa, joten aika hyviä kauppoja tuli tehtyä. Rannekoru on mielestäni kauniin syksyinen, väreistä tuli mieleen ympärillä punaruskean ja keltaisen väreissä hehkuvat puut. Laukku puolestaan sopii täydellisesti yksiin saappaisiini, tällaista olen jo ehtinyt etsimään kaupoistakin. (onneksi tuloksetta, nyt mokomalle tuli hintaa 2e)


Keväästä syksyyn olen nähnyt lukemattomilla neidoilla alla olevan tyyppisen rennon "rönttömekon". (tuo ei nyt ole mikään sana, mutta kuvaa mielestäni mekkoa parhaiten:)) Halusin itselleni samanlaisen, mutta monen kympin hinta on saanut minut jättämään mekon kauppaan. Nyt kahdella eurolla otin sen mieluusti mukaani. Lähinnä ajattelin mekkoa koti käyttöön, mutta kai sillä voi uloskin lähteä? Mekko on väriltään kauniin savunharmaa ja päällä vielä mukavampi kuin kuvittelin.



Rusettikengät olen ostanut Suomesta kirpparilta muistaakseni 0,50 eurolla. Todella hyvät jalkaan ja kuntokin oli moitteeton. Nämä tulee usein kiskaistua jalkaan niinä päivinä, kun korkeilla koroilla sipsuttelu ei innosta.

Kuten tuli sanottua, yleisesti ottaen lauantaisella katukirppiksellä oli oikein kohtuullinen hintataso. Kaikilla käytetyn tavaran hinnoittelussa ei kuitenkaan tunnu olevan mitään tolkkua. Tarjolla oli muun muassa muovisia kaulakoruja hintaan 10-15e ja ränsistyneitä h&m laukkuja 8-16e. Lisäksi kokeilin saappaita, joista käytön jäljet olivat todella, todella hyvin esillä, kulumia oli aivan joka puolella. Jo ennen kuin kysyin hintaa, mietin kannataisiko niitä edes ottaa, koska ne pitäisi huollattaa ja ostaa lisäksi jotain väriainetta kotiinkin. Pohdintani katkesi nopeasti, kun myyjätär huikkasi hinnaksi 30 euroa. Oli pakko vielä kysäistä chériltä olinko kuullut ja ymmärtänyt oikein. Kyllä, 30 euroa. Non, merci.

8 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Mekko näyttää hienolta. Ja ainakin kuvien perusteella sellaiselta, että kodin ulkopuolellekkin sillä uskaltaa lähteä.

Joviale kirjoitti...

Kiitos. Mekko on luonnossa hieman siistimpi, kuin kuvassa. Esimerkiksi helma menee kyllä ihan suoraan, vaikka kuva muuta koittaa väittääkin.:)

Eiköhän tämä ainakin kauppareissuille pääse ulkoilemaan.

iory kirjoitti...

Huh noita kirppishintoja. Kuka suostuu maksamaan käytetyistä kengistä - joissa näkyy käytönjälki - 30e!

Ninnu kirjoitti...

Ihania kirpparilöytöjä!

Anonyymi kirjoitti...

Maailmanloppua lykätäksemme minulla on haaste tarjolla, alkujaan Hullujen Päivien innoittama "harkitse joka ostosta" -bänneri kiertää... tule hakemaan jos haluat, se käy yleismaailmalliseksi ohjenuoraksi - ja kun jo kerran osaat noin hyvin ostaa !

=)

Joviale kirjoitti...

iory: Niinpä, hienoista rahastuksen makua. Hieman on joillakin kirppiksen idea vääristynyt. Ja tosiaan ne 30e kengät oli jo niiiin huollon ja puunauksen tarpeessa, että justjust olis voinu 3e maksaa. Vahvasti epäilen, että sai neiti kantaa sappaat takaisin kotiinsa.

ninnu: Kiitos.:)

maurelita: Jep, kiitos tiedosta. :) Kyseessä on kyllä hyvä ajattelemisen aihe itse kullekin. Ylenpalttinen kulutushulluus ei varmasti ole hyväksi kenellekään.

Helena kirjoitti...

Ilmeisesti olet Pariisissa opiskelemassa? Olisi kiva nähdä vähän enemmän katukuvaa sieltä paikan päältä. Toiseen postiisi viitaten, mieheni (myös Ranskassa opiskellut) sanoi, että ransk. naiset laihduttavat jatkuvasti, joten se siitä kulinarismista. :-)

Joviale kirjoitti...

helena s.: Onnistuu.

Kyllä, opiskelin täällä lukuvuoden 2007-2008 ja tällä hetkellä viimeistelen suomalaista tutkintoani.

Niin, eihän hoikkuuteen oikotietä ole. Yksinkertaisesti syömällä vähemmän ja liikkumalla enemmän laihtunee jokainen. Oman kokemukseni mukaan ranskalaisnaiset eivät tunnu olevan erityisen liikunnallisia, joten todennäköisesti he sitten syövät normaalisti vähemmän tai paastoilevat silloin tällöin.

Toki ranskattaretkin, etenkin lapset ja nuoret, ovat alkaneet pyöristymään enemmän viime vuosina. Pariisissa tämä ei kuitenkaan ole silmiinpistävää, mutta Pariisi nyt ei muutenkaan ole yhtä kuin muu Ranska.

Arkisinkin aterioilla syödään enemmän (kuin esim. Suomessa), mutta rauhassa ja usein myös suhteellisen terveellisesti, raaka-aineissa tuoreus on ensisijalla. Pääruokaan ei myöskään usein väkisin tungeta tyhjiä hiilihydraatteja lainkaan, vaan kasvikset korvaavat valkoisen pastan ja riisin.