torstai 16. lokakuuta 2008

Poker Fever

Eilen tuli yhtäkkiä sellainen fiilis, että vois tehdä muutakin kuin nysvätä chérin kanssa kahdestaan leffoja katsellen. Ilmeisesti kolme iltaa ilman ohjelmaa riitti edellisestä viikonlopusta toipumiseen.:) Päätettiin sitten äkkiseltään järjestää pienimuotoinen pokeri-ilta kavereiden kanssa. Mukava että ystävätkin ovat samanhenkisiä, kukaan ei sanonut sanaakaan seuraavan aamun aikaisesta herätyksestä vaan oli innolla mukana todella lyhyestä varoitusajasta huolimatta.

Tämä onkin yksi asia, josta erityisesti ranskiksissa pidän. Vaikka seuraavana aamuna kaikki olisivatkin menossa 8.00 töihin, niin ilta jatkuu usein vaivatta keskiyöhön. Suomessa yleinen ajastusmalli tuntuu olevan, että vain viikonloppuisin voi pitää hauskaa eikä viikolla töiden jälkeen yleensä olla valmiita tekemään mitään kummempia, sillä "huomennahan pitää mennä töihin". Kansantaloudelle tämä voi ehkä olla hyväksikin, mutta tuskin sosiaaliselle elämälle. (en tarkoita, että viikolla pitäisi lähteä baareihin kännissä riekkumaan:))

En todellakaan ole mikään pokerihai, pelasin ensimmäistä kertaa kuluneena kesänä. Pelinä on tietenkin Texas Holdem ja myönnettäköön, olen koukussa. Niin koukussa. Hauskinta peli on tietenkin hyvien ystävien kanssa, mutta mielestäni on mukava jos pelissä on mukana muutama tuntemattomampikin pelaajia (ts tuttuja, joiden ei ole nähnyt pelaavan aiemmin). Mikäs sen viihdyttävämpää, kuin hiljalleen päästä perille vastapelaajan tyylistä ja taktiikasta. Insinöörin ja ekonomistin yhdistelmä nauttii täysillä aivojumpan, todennäköisyyslaskennan ja eleiden tulkitsemisen kombinaatiosta.:)


Yleensä pelaamme vain huviksemme, ilman minkäänlaisia rahapanoksia. Eilen päätimme kuitenkin laittaa jakoon pienen rahasummankin, mikä luonnollisesti tuo erilaisen vireen peliin. Kenellekään voitto ei kuitenkaan ole tärkeintä, vaan kyse on puhtaasti hauskanpidosta. Jos palkintona on pienikin määrä euroja, niin "hällä väliä" asenne katoaa nopeasti, mikä puolestaan tekee pelistä entistä kiinnostavamman.

Mutta asiaan J'ai gagnée! Yehaa! Kokemattoman on luvattoman helppo käyttää harkittua epävarmuutta pelitakniikkana.;) Suunnitelmana on hassata rahat mustiin syys/talvisaappaisiin, joita kenkähylly on huutanut jo kuukausien ajan. Voiko nainen paremmin itseään palkita yllättävästä voitosta? (osa rahoista täytyy todennäköisesti kyllä laittaa omasta kukkarosta, sillä pelailimme pienillä panoksilla vain)

*****

Shokeerasin ystäviä ja paikallista lähisiwan kassaa pukeutumalla johonkin ihan muuhun kuin pikkumustaan. No, ainakin puoliksi johonkin muuhun. Hiljaa hyvä tulee, jos on tullakseen. Hame ostettu Suomesta, täällä harvemmin moiseen väri-ilotteluun tulee törmättyä.:)


Paidan rinnuksissa on viehättävänä yksityiskohtana laskokset. Tulee kivasti mieleen lapsuuden röyhelöpaidat synttärikutsuilla.:D

P.S.Mikähän piru siinä on, että vatteiden yksityiskohtia ei meinaa saada kirveelläkään kuvaan, mutta jokainen silmälle näkymätön pölyhiukkanen kyllä loistaa kuvassa kuin kuvassa?


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salut! Mahdankohan olla ennen kommentoinut - no tässä mennään: täällä yksi ranskis, josta on kiva lueskella kuulumisia rakkaasta Pariisista blogisi välityksellä! :)

Olen monesti miettinyt tuota samaa, miten täällä Suomessa ei arki-iltaisin tehdä mitään. Nurkkabaarissa kahvilla tai kaljatuopposella käynti vaikkapa keskiviikkoiltana tuntuu ihan hurjalta villiydeltä. :D Viikonloput onkin sitten yleensä buukattuja jo pitkään etukäteen, kun menot ja tapaamiset sovitaan aina sinne.

Itse tosin luuhaan tanssistudiolla kaikki arki-illat, joten sikäli en sinne kuppilaan oikein ehtisikään.. :D Ja voi kai senkin ystävien tapaamiseksi laskea, kun höpötellään treenien lomassa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei tiedätkö tarot-peliä ? Ihastuin siihen Ranskaan saapuessani, ei mitään tekemistä niiden ennustuskorttien kanssa vaan 3-5 hengellä pelattava huisan vauhdikas korttipeli. Kaksinkin voi, mutta menee puoliksi pasianssiksi ; nelistään on kilpatarot eli vaikein - ja viidestään jännintä koska se joka "ottaa pelin" kutsuu mukaansa jonkun kunun, mutta alussa ei tiedetä kuka se on. Suosittelen !

Joviale kirjoitti...

Duussi: Hei! Kiva kun kommentoit, hauska kuulla kuka tätä lueskelee.:)

Jep, tuo on ainakin omassa tuttavapiirissä totuus. Monesti kun olen viikon suunnilmista puhunut suomalaisten ystävien kanssa, kommenttina tulee "Mitä?! Eikö teillä ole seuraavana päivänä työpäivä?"

Viikonloput tuntuu näinkin olevan aina täynnä ohjelmaa, joten mukavistakin menoista täytyisi kyllä rajusti karsia, jos arki-iltoisin ei tekisi mitään. Ja niin, voi niitä ystäviä tavata ja hauskaa pitää muuallakin kuin baarissa.:)

Maurelita: Hyvä kun muistutit. Chéri opetti peliä varmaan vuosi sitten, tuolloin kokeilimme siis kahdestaan vaan. Täytyykin koittaa sitä 3-5 hegen porukalla mahdollisimman pian!:)