Käytin pizzan pohjaan tätä Pastanjauhajilta löytynyttä reseptiä, oman ohjeen ollessa karkuteillä. Ilmeisesti eilen oli vaikea muistaa tämä maaginen yhdistelmä vesi + jauhot + hiiva + öljy ilman ohjetta. Sovelsin tosin Jauhajien ohjetta hieman omaan makuuni, eli käytin taikinaan muutamia erilaisia jauhoja ja heitin sekaan ainakin oreganoa ja valkosipulia. Täytteenä tällä kertaa tomaattikastikkeen päällä jauhelihaa, sipulia, tomaattia, chorizoa, oliiveja ja ananasta. Pohjasta tuli ohjeella oikein rapea ja tuolla määrällä itselle mieluisia täytteitä ei kokonaisuus voi epäonnistua. :P
Kaiken lisäksi chéri yllätti tuomalla piristykseksi suurinta herkkuani, lajitelman Comptoir du Cacaon suklaita. Kyllähän minulle kaikki suklaa maistuu, mutta näiden veroista ei toistaiseksi ole vielä tullut vastaan. Varsinkin lajitelmat yksi ovat maanpäällinen suklaataivas. Kyseessä on pieni yksityinen yritys Pariisin laidalta, nettisivuille pääsee tästä. Tuotteita voi heidän oman putiikkinsa lisäksi ostaa ainakin Le Bon Marchésta. (Voi olla myynnissä monessa muussakin paikassa, itse olen törmännyt BM:ssa.)
*****
Tänään ruokakaupassa eräs herttainen vanha herra tuli kyselemään minulta neuvoa makeutusaineen valinnassa. Kuuntelin musiikkia, joten en ensimmäisellä kerralla kuullut kysymystä. Aksenttini lienee edelleen perin suomalainen, sillä pelkkä ”Pardon, Monsieur?” sai herran hämilleen. Seuraavaksi tulikin perinteinen: ”Anteeksi, ette olekaan Ranskalainen. Mistä te olette? Pohjoisesta?” Yleensä nämä kysymyksen lähinnä väsyttävät, enkä välitä aiheesta sen pidempää tuntemattomien kanssa keskustella. Pappa oli kuitenkin niin suloinen ja aidosti kiinnostuneen oloinen, että jäin vaihtamaan hänen kanssaan muutaman sanasen. Kannatti, tulin oikein itsekin hyvälle tuulelle herrasmiehen hyväntuulisuudesta.:)
Poistuessani kaupasta, pappa odotteli minua vielä ovella. Halusi kuulemma vain tulla kertomaan, kuinka mukava on, että Ranskaankin tulee ystävällisiä ja hymyileviä ulkomaalaisia. Voih, kuinka iloiseksi noista pienistä sanoista tulikaan.:) Toisen päivän pelastamiseen ei todellakaan kovin paljon vaadita, voisi itsekin harjoittaa moista toimintaa hieman useammin…
6 kommenttia:
Pitsa näyttää hyvältä ja suklaan NIIN herkulliselta.
On kyllä totta, että tosi pienillä asioilla voi tehdä toisen päivän hyväksi. Pelkkä ystävällisyys tai vaikka toisen pieni auttaminen saa hyvälle tuulelle.
Ihana pappa. Tuollaiset pienet piristykset ovat kivoja elämässä.
pizza&viini, nam :).
Olipas piristävä ihminen sattunut sun kohdalle :) Pitäisi itsekin yrittää päivittäin yrittää kehua kavereita :)
Suvi: Nuo suklaat ovat kyllä herkkua. Loppuvat vaan liian nopeasti, niin kuin kaikki hyvä.:)
Niinpä, ystävällisyys ei maksa mitään ja voi oikeasti muuttaa toisen päivän suunnan.
Ninnu: Oli kyllä hurmaava, vieläkin hymyilyttää.:)
Roosa: Todella piristävä.:) Liian usein tulee kyllä oltua hiljaa, vaikka mielessä olisikin hyvää sanottavaa...
Haa! Ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu, eli seuraavalla kerralla Suomesta Alkon kassalta mukaan sellanen viinin ilmauskorkki. Ei se viini silläkään ikuisuuksiin säily, mutta pari ruokaa ainakin (ja siinä ajassahan se jo kuluukin.) Parfait! Eihän ilman tuota voi Ranskassa elää...
O: Kiitos vinkistä. Täytyy kysellä asiasta kaupassa, luulisi täältäkin jotain vastaava löytyvän.
Lähetä kommentti