perjantai 3. lokakuuta 2008

Syksy ja Sisäkengät

Tänään tuntui ensimmäistä kertaa kunnon syksyltä. Kunnon syksyllä tarkoitan siis sitä ihanan harmaata tulee-sataa-masentaa -ilmaa, joka Etelä-Suomessa on viime vuosina vallinnut yleensä syyskuusta huhtikuuhun. Itseäni ei kyllä masentanut (perjantai! :)), mutta vettä tihutteli vähän väliä ja kaulahuivia sai jatkuvasti olla kiskomassa tiukemmalla. Ulkona ei tosin tullut oltuakaan kuin ehkä viitisen minuuttia, kiitos Pariisin julkisen liikenteen kattavuuden.

Eilen meillä oli kaikin puolin oikein onnistunut ilta. Tosin ihanat ystävät ja herkuttelu lienee aina hyvä yhdistelmä.:) Kuten arvelinkin, hirveä kiirehän siinä tuli, mutta sain kuin sainkin kaikki tehtyä ennen vieraiden tuloa. Pukeutumista en tosin ehtinyt miettimään minuuttia kauempaa, ovikello soi kun olin vasta hameeseen päässyt. Tuli sitten kiireessä laitettua vain kevyesti rypytetty t-paita hameen kaveriksi ja ensimmäiset käteen osuvat kengät jalkaan. Alla kuvaa uudesta hameesta ja sen eilisistä seuralaisista.





Täällä tosiaan on tapana pitää kenkiä sisällä aina(kin) vieraiden läsnä ollessa. Itse edelleen hieman oudoksun tätä tapaa, vaikka onhan se ainakin pukeutumisen kannalta mukavampaa. Ja kyllähän Suomessakin aina juhlissa ollaan kengät jalassa, mutta tuskin kovin moni kavereiden kanssa oleillessaan. Varsinkin vieraiden vaaleilla matoilla kävellessään tulee lievästi vainoharhaiseksi. Alan väkisinkin aina miettimään, missä olen aiemmin päivällä tepastellut ja katselen epäluuloisena taakseni nähdäkseni mahdollisesti jättämäni jäljet...Very classy.:D

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onpas kauniit kengät! Opiskeluaikoina olin tutorina eräälle vaihtarille ja liikuin paljon hänen ja muiden vaihtareiden kanssa. Tuolloin ihmettelin myös sitä, he pitivät kenkiä myös sisällä. Kai mun ihmettely paistoi niin selvästi läpi, että aina mun kotiini tullessaan he ottivat kengät pois jalasta vaikken pyytänytkään.

Joviale kirjoitti...

Kiitos.:)

Jep, sama juttu. Suomessa asuessani jäin myös aluksi tuijottamaan ihmisten jalkoihin (omiini ja toisten) hämmentyneenä, kun ulkomaalaiset kaverini astelivat peremmälle märät kengät jalassa. Ilmeeni oli epäilemättä näkemisen arvoinen, kengät lähtivät pois ennen kuin sain sanaakaan sanottua.:)

Nyt vieraiden kengät eivät minua enää vaivaa, mutta varsinkin syksyllä ja talvella olo on kyllä hieman epämukava toisten matoilla kävellessä...