tiistai 7. lokakuuta 2008

Tulee hyvä kakku

Anteeksi huonoa suomea edustava otsikko, en mahtanut itselleni mitään.:) Minulla on toisinaan tapana huvittaa itseäni puhumalla muutaman lauseen verran tahallisesti huonoa suomea tai huonoa englantia tyyliin "me likes". Halvat on huvit. Täällä Ranskassa homma ei tosin toimi yhtä hyvin, koska a) oma ranskani on tahattomastikin todella huonoa ja b) kukaan tuntemistani ranskalaisista ei puolestaan huomaa/ymmärrä harkitusti englanniksi tekemiäni virheitä...*huokaus* Olkoon tämä osanottoni blogeissa kiertävään "oudot tapani" -listaukseen. Omalla kohdallani listasta syntyisi helposti kirja.

Mutta asiaan. Mariela kyseli banaani-suklaakakun reseptiä, joten laitan sen nyt tänne näkyville. Resepti on ajan kuluessa muokattu versioni jonkun paremman kokin (anteeksi, mutta ei mitään muistikuvaa kenen) ohjeesta.


Banaani-suklaa(kuiva)kakku

2 munaa

1,5 dl sokeria

vajaa 100g voita

0,75 dl maitoa

reilu 2 dl vehnäjauhoja (itse laitoin osan vehnäjauhoja osan briocheen tarkoitettuja jauhoja)

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

rivi tummaa suklaata rouhittuna

2 pientä banaania

Kuorrute:

1 rkl kuumaa kahvia

2 rkl voita

1 dl tomusokeria

1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

pala tai kaksi tummaa suklaata

(1 tl vaniljasokeria)

koristeleluun esim. kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita maito jäähtyneeseen rasvaan. Jäähdytä ja lisää muna-sokeri -vaahtoon. Viipaloi banaanit o,5-1cm kokoisiksi viipaleiksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen ("nostellen"). Mikäli et käytä silikonivuokaa, voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikinaa vuokaan niin että pohja peittyy ja laita banaanisiivuja taikinan pinnalle. Kaada taikinaa banaanien päälle ja taas banaanisiivuja taikinan päälle. Toista. Viimeiseksi pinnalle tulee taikina. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Kuorrute: Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen kahvi (olen joskus lisännyt pelkkää vettäkin). Sekoita. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa seokseen ja sekoita. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele esim. kookoshiutaleilla. Säilytä jääkaapissa.

Kuten ylemmästä kuvasta näkyy, olen tällä ohjeella tehnyt kakun keskikokoiseen pitkämäiseen silikonivuokaan. Mielestäni kakku on parhaimmillaan sekä vielä hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa että päivän jääkaapissa oltuaan, jolloin se on ”kuivakakkumaisempi”. :)

***************

En ole vieläkään saanut hankittua sitä lämpömittaria kotiimme, mikä kostautui taas tänään. Ulkona näytti täsmälleen yhtä hyytävän kylmältä, kuin kahtena edellisenä hyytävän kylmänä päivänä. Pukeuduin siis lämpimästi villahuiviin, neulesukkiksiin ja nahkatakkiin kuvan mukaisesti. (nyt en meinaa päälleni muuta laittaakaan kuin tuon uuden hamosen, huomenna pakotan itseni pukeutumaan johonkin muuhun) Lämmin totuus iski kuitenkin nopeasti kasvoille, ilmeisesti asteita oli yli 20 ja sain taas kanniskella ylimääräisiä vaatteita käsivarsilla pitkin päivää...Parempi kuitenkin näin päin, mielelläni nauttisin lämmöstä tämän syksyn aikana toistekin.:)

Saappaat eivät ole (noin) likaiset, salama temppuili. Lämpimässä villahuivissa on suloisena yksityiskohtana neulekukkaset molemmissa päissä, vaikka niitä ei tuosta kuvasta ikävä kyllä juuri erotakaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, ulkomaalaisen kohtalo on usein se että kun yrittää kikkailla ranskalla, paikalliset korjaavat... Minua oikaistiin usein kun sanoin "je me suis fait eu" (pitää olla je me suis fait avoir).

Mutta se joka nauraa viimeiseksi jne ; nyt korjailen vuorostani huonosti puhuvia ranskiksia.

=o)

Joviale kirjoitti...

:D Tuleekohan sitä päivää koskaan, että pystyn ranskan kielellä kikkailemaan...Englannilla täällä voi sen sijaan hauskuuttaa itseään vaikka loputtomiin.

On kyllä totta, että monet ranskalaiset eivät aina itsekään tiedä, mikä on oikein ja mikä ei. Useamman kerran olen saanut vastaukseksi vain epämääräistä mutinaa, kun olen kysynyt voidaanko joku asia ilmaista tietyllä tapaa vai ei.

Heh, olen taas paraskin puhumaan. Ajattelu tapahtuu jatkuvasti kolmella kielellä, mutta puhe ei taida ko.syystä tulla sujuvasti enää yhdelläkään. :o